Lezzetli ve Sağlıklı Atıştırmalıklarla Açlığınızı Giderin

Lezzetli ve Sağlıklı Atıştırmalıklarla Açlığınızı Giderin

Sağlıklı beslenmeye ve diyet programlarına ilk başladığımız zamanlarda psikolojik olarak da olsa sürekli açlık hissedebiliriz. Kendimizi aç bırakmak ve öğünlere olağanca açlığımızla saldırmak yerine, pratik, lezzetli ve sağlıklı atıştırmalıklarla içimizdeki coşkulu hissiyatı dindirebiliriz.

Bir gece öncesinden hazırlayıp paketlediğiniz sağlıklı atıştırmalıklarınızı yanınıza alıp, ofis dahil her yere götürebilirsiniz. Böylelikle karnınız kazındığında soluğu tatlı simitçilerde almak için bahaneniz de kalmaz.

Sağlıklı atıştırmalıklar hazırlayamadığınız zamanlarda daha düşük kalorili seçenekleri tercih edin. Mesela çikolatalı bisküvi yemek yerine 2 parça bitter çikolata yiyebilirsiniz. Böylece en az 200 kaloriden kurtulursunuz. Konsantre meyve suyu tüketirken, bardağınızın yarısına soda koymak da sizi ekstra kalori alımından kurtaracaktır. Canınız tuzlu bir şeyler çektiğinde veya film izlerken atıştırmadan duramayanlar için cips yerine az yağlı patlamış mısır masum bir tercih olacaktır. Patlamış mısır kalori bakımından düşük ve tahıl ihtiyacını karşılaması bakımından zengindir. Protein rejiminde değilseniz bir kase patlamış mısıra rahatlıkla gömülebilirsiniz.

Pratik ve Sağıklı Atıştırmalıklar Listemize Bir Göz Atalım:

Emektar kokteyl atıştırmalığı limonlu havuç!
Eskiden kokteylerin bir numaralı yiyeceği olan limonlu havuç ve salatalıkların yerine şimdi somonlu kanepeler, bruschettalar ve nice sosyetik atıştırmalıklar moda oldu.
Limonlu havuç ve salatalık da bizim kokteyllerimizi süslesin! C vitamini deposu, sonsuz kere tüketebileceğiniz bu muhteşem atıştırmalığınızı en cafcaflı bardaklarınıza yerleştirip, keyfinize bakın.

Kinoa Mucizesi: Tarçınlı elmalı kinoa salatası
Hem tatlı, hem de tok tutan sağlıklı bir salata yapmaya ne dersiniz? Üstelik acayip basit. Kinoa’yı sıcak suda şişene kadar bekletin. Elmaları ezip toz tarçınla karıştırın, kinoayı ekleyin. Afiyetle yiyin!

Sağlıklı atıştırmalıklarda son trend: Detoks juice ve smoothie
Detoks içeceğinizi, salatalık, elma, limon, zencefil ve maydanozdan hazırlayabilirsiniz. Metabolizmanızı canavar gibi çalıştıracaktır.

Çeri Çeri Leydi,o dolmalar neydi!
Evinizde çeri domates, lor peyniri, birkaç yeşillik ve baharat varsa ne duruyorsunuz, dolma yapmaya başlıyoruz! Domateslerin içine lor, çörek otu ve yeşillikleri karıştırıp güzelce doldurun. Açılmamaları için kürdanla tutturun.

İşte size kolayca yapılan sağlıklı meyve kuruları veya meyve cipsleri
Kuru meyvelerin çoğunluğunda şeker takviyesi bulunmaktadır. Evinizde rahatça hazırlayabileceğiniz meyve cipslerinizi, ofiste sağlıklı atıştırmalık niyetine de yiyebilirsiniz. Herhangi sevdiğiniz bir meyveyi, mesela portakal, armut veya elmayı incecik dilimleyin, üzerilerine toz tarçın ekleyin ve 100°C’de yaklaşık 1 saat fırınlayın. Eğlenceli, çıtır çıtır cipsleriniz hazır!

Kış geliyor: Sebze çorbası zamanı!
Hazırlayacağınız sebze çorbasının içindeki malzemeler tamamen sizin hayal gücünüze kalmış, ama unutmayın mevsiminde sebze ve meyve tüketmek her zaman daha sağlıklıdır. Sebze çorbası sizi hem sıcak tutacak,hem de kalori yakmanıza yardımcı olacaktır.

Salatalık rulolarıyla tazelenin!
Salatalıklarınızı meyve soyma aparatıyla incecik dilimleyin, keçi peyniri, domates, yeşillik ve fesleğenle doldurup sarın ve kürdanla tutturun. Aynı tarifi salatalık yerine rice paper (pirinç kağıdı) kullanarak sofistike bir atıştırmalığa dönüştürebilirsiniz.

Eyvah tatlı krizi!
Sağlıklıyız üstelik diyetteyiz, pastasız geçirdiğimiz 5. gündeyiz, kriz kapıda! “Saldırın Seferoğulları!” demeden önce bitter çikolatamızı alıyoruz, benmari usulü eritiyoruz. Tahta çubuklara dizdiğimiz muz, ananas ve çilek dilimlerinin üzerine döküyoruz. Buzlukta dondurduktan sonra afiyetle yiyoruz.
Artık sakiniz değil mi?
Lezzetli ve Sağlıklı Atıştırmalıklarla Açlığınızı Giderin Lezzetli ve Sağlıklı Atıştırmalıklarla Açlığınızı Giderin Reviewed by Unknown on 15:42:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

loading...
Blogger tarafından desteklenmektedir.