Topuklu ayakkabı sağlıklı mı ?

Topuklu Ayakkabı Sağlıklı Mı?
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanları , topuklu ayakkabı Sağlıklı mı sorusuna, topuklu ayakkabı giyen kadınların erken yaşta bel, diz kireçlenmesi ve kamburluk gibi sorunlarla baş başa kalabileceği hakkında uyarılarda bulunuyorlar.

Daha çok kadınların tercih ettiği yüksek topuk giyildiğinde bedenin eğildiğini ve sağlıklı bir duruş oluşturmadığını belirten uzmanların  önerileri, ayakkabının topuğunun yüksekliğinin ideal ölçüsü, 2.5- 3 santimetredir. Sürekli topuklu ayakkabı beden duruşunu bozuyor ve bir zaman sonra bu kamburlaşmaya yol açarak bedenin sağlıklı yapısını bozuyor.

Yüksek topuk kullanıldığı zaman, insan dengesini tam sağlayamadığı için ,beden öne doğru bir hareket sergileyerek, eğik  bir durum oluşuyor. Buda beldeki yükü arttırdığı için  ağrıya neden oluyor. Beldeki yüklenme kaslara da etki ederek orada da yıpranmaya yol açıyor. Bu süreçler yaşla birlikte oluşan kamburlaşmadan çok daha erken yaşlarda  kamburlaşmalara neden oluyor. Bel altındaki bütün eklemlerde soruna neden olan topuklu ayakkabı bel bölgesinde  ve dizdeki kireçlenmelerin daha süratlı bir şekilde oluşmasına neden oluyor. Bu kireçlenmeler kronik hastalıklara dönüşerek , ileri ki yaşlarda yürüme zorlukları ve  kireçlenmeler  ortaya çıkıyor.  Örneğin, ayak bileğinde, belde, dizde, sağlıklı bir kadındaki kireçlenme ihtimali,fazla bir zamana yayılırken , yüksek topuklu ayakkabı giyen kadınlarda , bu daha erken meydana geliyor.

Topuklu ayakkabı sağlıklı mı ? Topuklu ayakkabı kullanmayan kadınlarda  kireçlenmelerin oluşma ihtimali  genellikle 40’lı yaşlardan sonra ortaya çıkarken, İş veya başka sebeplerden  yüksek topuklu ayakkabı giyildiğinde ise  bel fıtığı ihtimalinin 20’li yaşlara kadar indiğini gözlendi .

Yüksek topuklu ayakkabı giymenin zorunlu olduğu yada sevdiği için giyen kadınlarda 5 santimetreden yükseğini kullanmamaları konusunda uyaran uzmanlar, uyarılara kulak asmadıkları halde kireçlenmenin yanı sıra ayak şekil bozukluğu bel fıtığı gibi daha fazla sorunla baş etmek zorunda kalabilecekleri bir gerçek.

Özellikle 5 cm üstünde topuklu giyenlerde ayak bileği bozukluğu, ciddi bir sorun oluşturuyor. Daha güzel görünmek için yıllarınızı bu tür kalıcı hastalıklarla harcamayın.
Topuklu ayakkabı sağlıklı mı ? Topuklu ayakkabı sağlıklı mı ? Reviewed by Unknown on 18:54:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

loading...
Blogger tarafından desteklenmektedir.