Ağız Kokusundan Kurtulmak İçin Neler Yapılmalı ?

Ağız Kokusundan Kurtulmak İçin Neler Yapılmalı ?
Günlük yaşantımızda yüz bölgemiz en çok göz önünde olan yerimizdir, bu nedenle gerek göz ve kaş çevremiz gerekse ağız ve dişlerimiz en çok bakılan yerdir. Ağız kokumuz bizi rahatsız ettiği gibi çevremizdeki insanları da rahatsız edebilir. Ağız kokusunun en büyük nedenlerinden biri dişlerimizi düzenli olarak fırçalamadığımızdan dolayı olmaktadır. Düzenli olarak fırçalanmayan dişler zamanla çürümeye ve o çürüklerinde koku yapmasına neden olur. Ağız kokusu dışında ağız yaralarıda sorun yaratmaktadır.

Öncelikle en basiti dişlerimizi düzenli olarak fırçalamalı ve 6 ayda bir diş hekimine kontrole gitmeliyiz. Diş hekimine giderek ağız hastalıklarını büyümeden önleyebilirsiniz. Ayrıca diş sağlığı ve ağız kokusu için eczanelerde çeşitli aromalı spreyler mevcuttur. Ağız kokusunun bir başka nedeni ise sigara kullanımıdır, sigara kullanan kişilerin ağız kokusu belki kendini rahatsız etmeyebilir fakat sigara kullanmayan birini oldukça rahatsız edicidir. Sigarayı bırakmak zor olabilir fakat sağlığınız için sigarayı bırakmalısınız, hiç değilse azaltarak ağız kokunuza çözüm bulabilirsiniz.

Sabahları birçok insan erken saatlerde kahvaltı yapmadan evlerinden çıkıyor, haliyle gece sürekli kuru kalan ağız içinde koku olabilir, özellikle toplu taşımalar gibi kalabalık yerlerde sabahları insanların ağız kokunuz nedeniyle rahatsız olabilirler. Buna en iyi çözüm kahvaltı yapmasanız bile bir elma yiyerek hem ağız kokunuzu gidermek hemde elma sayesinde kahvaltı vaktine kadar tok kalmış olursunuz. Sonuç olarak ağız sağlığı çok önemli bir konudur bireylerin buna dikkat etmesi hem Sağlıkları hemde toplumdaki ilişkileri için önemlidir sonuçta birebir ilişkilerde yada topluluklarda ağız kokumuzun insanlarını rahatsız etmesini istemeyiz. Anne babalarında ağız sağlığı hakkında Çocuklarını küçük yaşta eğitip onlara diş fırçalama alışkanlığı kazandırmaları gerekmektedir.
Ağız Kokusundan Kurtulmak İçin Neler Yapılmalı ? Ağız Kokusundan Kurtulmak İçin Neler Yapılmalı ? Reviewed by Unknown on 23:11:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

loading...
Blogger tarafından desteklenmektedir.